Υπάρχουν και καλά παιδιά…

Υπάρχουν και καλά παιδιά

 Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Υπάρχουν και καλά παιδιά
στην κοινωνία μέσα
που έχουνε φιλότιμο
αισθήματα και μπέσα

Υπάρχουν και καλά παιδιά αχ
που έχουνε χρυσή καρδιά

( Χ. Κολοκοτρώνης, Θεσσαλός/ Χ. Κολοκοτρώνης, Θεσσαλός/ Σ. Καζαντζίδης)

    Καθημερινά ακούμε για μίζες, για λαμόγια και για συναδέλφους που εκμεταλλεύτηκαν με ένα τρόπο ή άλλο την θέση και την ιδιότητά τους στο Ε.Σ.Υ. Καταθέσεις εκατομμυρίων με ή πολύ επιστημονική βούλα. Βολεύει πάρα πολύ το κράτος και τα Μ.Μ.Ε. να ενοχοποιήσει ολόκληρο κλάδο για φακελάκια και μίζες. Βολεύει  να ρίξει λάσπη , να λοιδορήσει και να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα του οίκου της. Πάντα άλλοι είναι οι κακοί !

     Η αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία των συναδέλφων του Αττικού νοσοκομείου για άρση του τραπεζικού απόρρητου  δεν διαδόθηκε σχεδόν καθόλου από τα ΜΜΕ. Άφοβα και υπεύθυνα διαχωρίζουν την θέση τους από τα φακελάκια και τις μίζες. Ζητάνε να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να δημοσιευτεί ότι ζουν από το μισθό τους. ‘Ζούμε με νόμιμες αποδοχές’, φωνάζουν δεκάδες γιατροί του νοσοκομείου ‘Αττικό.Τουλάχιστον 50 γιατροί του νοσοκομείου έχουν υπογράψει σε έγγραφο, το οποίο αναμένεται να στείλουν στη διοίκηση του νοσοκομείου και τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών. Εκτιμούν, δε, ότι ο αριθμός των υπογραφών θα αυξηθεί σημαντικά όταν θα τελειώσει η επίσχεση εργασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

      Σε οποιοδήποτε επάγγελμα υπάρχουν και καλά παιδιά που έχουνε χρυσή καρδιά .Βρίσκονται στην σκιά της δημοσιότητας από επιλογή. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ε.Σ.Υ. Ιατροί που έχουνε φιλότιμο/αισθήματα και μπέσα. Παιδιά με χρυσή καρδιά και αγάπη για την ιατρική. Ιατροί ,κυρίως μη χειρουργικών ειδικοτήτων , που κάνουν λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βάζουν το λιθαράκι τους στην προσφορά υπηρεσιών υγείας. Βοηθάνε διακριτικά αλλά και ουσιαστικά χωρίς τυμπανοκρουσίες. Εφημερεύουν δίπλα στους ιατρούς την πρώτης γραμμής  καλύπτοντας το σκέλος του εργαστηριακού ελέγχου. Χωρίς αυτούς, που παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο, οι χειρουργικές ειδικότητες δεν θα  λειτουργούσανε. Συνάδελφοι που τρέχουν για να καλύψουν τα τεράστια κενά του Ε.Σ.Υ. Πόσες φορές αναγκάζονται να κάνουν δουλειές που δεν έχουν σχέση με τους τίτλους και τα πτυχία τους; Συνάδελφοι που μοχθούν να προσφέρουν το καλύτερο είναι τους για την καταπολέμηση των ασθενειών. Σκύβουν με ανθρωπιά και προσοχή πάνω στα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε ασθενή.

      Την προκήρυξη πενθήμερης απεργίας από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες και τα ολοήμερα νοσοκομεία ενώ οργανώνουν και πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Βουλή τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ποιός χορτάτος και  πλούσιος θα έβγαινε; Οι ιατροί  που θα βγούνε στους δρόμους δεν παίρνουν φακελάκια και μίζες. Είναι ενάντια στο προγραμματισμένο  θάνατο της δημόσιας υγείας  και του  ΕΣΥ. Είναι επιστήμονες που θέλουν να ζήσουνε με αξιοπρέπεια. Είναι  αγανακτισμένοι για το στενό φέρετρο στο όποιο τοποθετήθηκε η  δημόσια ΥΓΕΙΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: