Δημοτικές εκλογές 2010. Γιατί θα ψηφίσουμε?

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αυτής της χρονιάς είναι «προ των θυρών». Και ενώ στα γνωστά στέκια της παραλιακής δίνονται «χρίσματα» υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων σύμφωνα με την παλιομοδίτικη τακτική του «πάρε-δώσε», τίποτα δεν έχει ακουστεί ακόμα για τα προβλήματα της πόλης (όσο μπορεί να θεωρηθεί πόλη αυτό το «πράγμα» που χωρίς γειτονιές, εμπορικό κέντρο και χωρισμένη στα τρία προσπαθεί να χωνέψει την συλλογική κρίση με αντικαταθλιπτικά χάπια που καταναλώνονται στα κάθε λογής ατομικά κουκούλια…) και τις προτάσεις των υποψηφίων «αρχόντων».

Έτσι φαίνεται ότι οι Φαληριώτες θα πρέπει πάλι να επιλέξουν τους εκπροσώπους του στην κατ’ ευφημισμόν τοπική αυτοδιοίκηση βασισμένοι είτε στις στενές επιλογές κάποιων κομματικών παρεών είτε στην εικόνα που θα εκπέμπει στο γυαλί ο κάθε υποψήφιος για να ικανοποιηθούν τα κάθε λογής μικροσυμφέροντα ή μεγαλοσυμφέροντα.

Αυτό το blog φιλοδοξεί να φέρει την συζήτηση σε μια ποιό σωστή βάση. Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση τα προγράμματα των δημοτικών σχημάτων, εφ’ όσον υπάρχουν και αφού σταλθούν στο e-mail του blog, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που προτείνονται για να τα υλοποιήσουν. Και αν δεν υπάρχουν προγράμματα για να δημοσιευτούν, θα προταθούν άξονες παρεμβάσεων που απαιτούνται είτε στις υποδομές είτε στις υπηρεσίες που πρέπει να αναπτυχθούν  για να επιλυθούν προβλήματα ή να καλυφθούν ανάγκες που έχει ανάγκη η πόλη, το περιβάλλον και οι άνθρωποι που ζουν μέσα τους, ευελπιστώντας η δημόσια συζήτηση που θα προκληθεί από τους ενεργούς πολίτες να ανατρέψει το σκηνικό της παραίτησης, της αδιαφορίας και του ατομικισμού που πάει να στηθεί.

Ίσως έτσι να καταφέρουμε να  βάλουμε  τον γάιδαρο πριν από το κάρρο…

4 Σχόλια

 1. Από την ιστοσελίδα μου http://www.equal-rights-greece.com προσφέρω αφιλοκερδώς βοήθεια με νομικές συμβουλές και με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργου) και του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σε όσους βλέπουν τα ατομικά τους δικαιώματα να παραβιάζονται από το Κράτος.

  Δεν συνδέομαι με κόμματα, και το λάβαρό μου είναι η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κάτι που δεν με κάνει να συμπλέω με υπάρχοντα κόμματα ή στερεότυπες ιδεολογίες.

  Μήπως μπορείτε να αναρτήσετε την ιστοσελίδα αυτή σε μια λίστα που έχετε;

  Έχω κάνει πολλές κρούσεις σε Οργανώσεις προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακόμα και σε θέματα πολτικού ασύλου (λόγω προϋπηρεσίας μου σε ειδικό για το θεμα φορέα), αλλά είτε με έγραψαν στη λίστα τους και με ξέχασαν, είτε το τηλέφωνό τους ήταν για τα μάτια του κόσμου, είτε η προσφορά μου προστέθηκε σε εκατοντάδες αναπάντητες προσφορές εθελοντών, όπως είδα στις ιστοσελίδες τους. Στην Ελλάδα, όπως κατάλαβα, πρέπει να έχεις πολύ ισχυρό μέσο για να γίνεις δεκτός να προσφέρεις εθελοντικές υπηρεσίες.

  Πήγα και σε μια Λαϊκή Συνέλευσης Κατοίκων Νέας Σμύρνης. Τους τα είπα. Με άκουσαν.

  Εδώ και λίγο καιρό σταμάτησα να δίνω νομικές συμβουλές από την ιστοσελίδα μου. Με είχαν τρελάνει με τις ερωτήσεις για τις πιο απίθανες υποθέσεις για το πως θα πάρουν σύνταξη πρόωρη σαν των γυναικών ενώ είναι άντρες και τι επιχειρήματα να αντιτάξουν για να μην τους εφαρμοστεί ο νέος συνταξιοδοτικός νόμος. Τους απάντησα θεμελιωμένα, αλλά κουράστηκα.

  Μπροστά την κυριαρχούσα ιδέα να περιμένω να γεράσω και μέχρι να πεθάνω, να μην κάνω τίποτα στον τομέα που μπορώ να προσφέρω (νομικές συμβουλές σε θέματα προστασίας ατομικών δικαιωμάτων) έχετε καμία εναλλακτική πρόταση;

 2. Εντάξει, το πήρα το μήνημα!

  Επίσης!

 3. Καλά, θα μας θυμηθούν στις δημοτικές εκλογές.

  Να είναι … σίγουροι πως θα πάρουν την ψήφο μας.

 4. Ενημερωθείτε για τις Δημοτικές Εκλογές 2010 μέσα από το Ekloges247.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: