Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού

Ανακοίνωση επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αρνητικό, η διαχείρισή του όμως αποδείχτηκε ακόμα χειρότερη και οδήγησε το ΣΥΡΙΖΑ σε μια οριακή κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι ο χώρος της ριζοσπαστικής αριστεράς έχει πλούσια και ενίοτε οδυνηρή εμπειρία εσωτερικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Είναι όμως πρώτη φορά που δίνεται η εικόνα μιας σύγκρουσης κορυφής χωρίς σαφές πολιτικό διακύβευμα, με συγκεχυμένες διαχωριστικές γραμμές, έντονη προσωποποίηση των αντιπαραθέσεων. Με δυο λόγια διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο που καθιστά περίπου αδύνατη την πολιτικοποίηση των όρων της συζήτησης και την ενεργή παρέμβαση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.Ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε όλο αυτό το διάστημα να δουλεύουμε μαζί. Αυτή την εμπειρία δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει. Συνεχίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της δημοκρατικής του εμβάθυνσης, με δικαιώματα μέλους και εκλεγμένα όργανα, γιατί αυτό είναι όρος ύπαρξης για μια ριζοσπαστική και μαχητική αριστερά στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει τον κορμό αυτής της πολιτικής και κοινωνικής αριστεράς που ενοχλεί και αμφισβητεί την ίδια τη βάση του συστήματος. Τώρα ο λόγος να περάσει στα μέλη, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και σύγκλισης των δυο εταίρων του δικομματισμού στις νεοφιλελεύθερες επιλογές, η μόνη ελπίδα για τα κοινωνικά κινήματα και τον κόσμο της εργασίας είναι η ενίσχυση της παρουσίας και της δράσης της ριζοσπαστικής αριστεράς σε όλα τα μέτωπα πάλης και στο κοινοβούλιο.

Παρίσι, 7 Σεπτέμβρη 2009

(αναδημοσίευση από το http://dosepasa.wordpress.com)

Ένα Σχόλιο

  1. Στην ανακοίνωση εκ παραδρομής δεν αναφέρεται το e-mail επικοινωνίας με την επιτροπή. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να στείλετε ονομα και επιτροπή στο «syriza.parisiou» παπάκι mail της Google (στο gmail.com δηλαδή).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: