Καταστροφικά τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

31b

Η λύση που προωθείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ για το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και προβλέπει οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, με έως και έξι κόμβους αυτοκινητόδρομου θα επιφέρει άνοδο της θερμοκρασίας στο Λεκανοπέδιο, κατά 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα αυξηθεί κατά 11% και ο κύκλος των ανθρώπινων αναγκών, κυρίως στη συγκεκριμένη περιοχή.


Αυτό προκύπτει από μελέτη για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού που εκπονήθηκε από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάνθο Σανταμούρη και Γεώργιο Κάλο, και παρουσιάστηκε σε ημερίδα της Νομαρχίας Αθηνών.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ :

Δεν μπορεί να υπάρξει εμπορική ανάπτυξη προς την πλευρά της Βουλιαγμένης και διασπορά από βίλες και επαύλεις προς την πλευρά της παραλίας. Δεν είναι δυνατόν να είναι ανύπαρκτη η περιβαλλοντική μελέτη στην επέκταση της περιφερειακής οδού, η οποία θα καταλήξει στο Πάρκο και θα δημιουργήσει έμφραγμα στο σημείο αυτό, αφού θα γίνει κόμβος, όγκου αυτοκινήτων, με προορισμό, τον Πειραιά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ :

Ναι, στο πάρκο υψηλού πρασίνου! Το ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά την πρωτοβουλία, την ενεργό και εμπεριστατωμένη αντίδραση των τεσσάρων επίμαχων Δήμων, επιμένει να μη μας δέχεται, καν. Και το χειρότερο απ’ όλα; Η κατάληξη στο Πάρκο, της περιφερειακής οδού η οποία θα επεκταθεί, θα επιβαρύνει απ’ όλες τις πλευρές την κατάσταση και περισσότερο θα επιδεινώσει την κλιματική αλλαγή.

Αναδημοσίευση από το «Ανω Κάτω στο Καλαμάκι»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: