Μια (οφειλόμενη) συγγνώμη η αρχή του τέλους των τάσεων στον ΣΥΝ;

tsipras«Συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς για την εικόνα, που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε σήμερα από τα Χανιά, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το μεσημέρι επισκέφθηκε τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Συνασπισμού. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε: «Προσωπικά, ύστερα από δύο εβδομάδες αδικαιολόγητα καταστροφικής διαχείρισης ενός αποτελέσματος, το όποιο δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μας, αλλά δεν ήταν καταστροφικό, αισθάνομαι την ανάγκη, εκ μέρους του ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς, από τα μέλη και τους φίλους της παράταξης γι αυτή την συμπεριφορά, που τους γέμισε πίκρα και στενοχώρια. Θέλω, όμως, να τονίσω, γιατι βρίσκομαι, το τελευταίο διάστημα, δίπλα στους ανθρώπους του κόμματος, στη βάση του κόμματος, ότι στη βάση δεν επικρατεί το ίδιο κλίμα, που επικρατεί στην ηγεσία. Στη βάση του κόμματος επικρατεί κλίμα ψυχραιμίας, σύνεσης και λογικής».

«Το δεύτερο, που θέλω να πω, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε πρόκειται να μετεξελιχθεί, σε ενιαίο κόμμα και είναι θετικό ότι χθες υπήρξαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από πολλές πλευρές. Αρκετά ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο μας εκπέμποντας μηνύματα συγκεχυμένα, ως προς τις στρατηγικές μας επιλογές. Από την άλλη, όμως, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι, ούτε πρόκειται να αφήσουμε να μετεξελιχθεί, σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν μονάχα οι ηγεσίες των συνιστωσών, που τον απαρτίζουν», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Στο Παλιό Φάληρο, Αριστερά» περακολουθούμε τις εξελίξεις στο εσωτερικό ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας αυτή η δοκιμασία του κόσμου της να ξεπεραστεί με κάποια από τις πολλές προωθητικές πρωτοβουλίες που έχουν προταθεί από χιλιάδες απλά μέλη και φίλους της Αριστεράς έτσι ώστε αυτή να παίξει τον καθοριστικό ρόλο της στην επίλυση των οξυμένων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: