Ποδηλατοδρόμιο στις όχθες της Πικροδάφνης, ένα όνειρο που πρέπει να γίνει πραγματικότητα

bikeΤην κατασκευή ποδηλατόδρομου μήκους 26,6 χιλιομέτρων από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς. Ανοικτό και επίκαιρο παραμένει το αίτημα για δημιουργία ποδηλατοδρόμων και στις δυο όχθες του ρέματος Πυκροδάφνης από τον Υμηττό μέχρι την παραλία.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, πρόκειται να διαμορφωθούν ο κεντρικός υπερτοπικός άξονας για το ποδήλατο στο Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο διά μέσου των αρχαιολογικών χώρων του κέντρου της Αθήνας και ένα γενικό κατευθυντήριο πλαίσιο για όλους τους φορείς (ιδίως ΟΤΑ) που προτίθενται να υλοποιήσουν τοπικούς άξονες για το ποδήλατο, έτσι ώστε οι προσπάθειές τους να μην έχουν τον αποσπασματικό χαρακτήρα που παρουσιάζουν σήμερα.

Ειδικότερα, για το ζήτημα της μετεπιβίβασης του ποδηλάτου στο μετρό ανακοινώθηκε η δημιουργία στους σταθμούς ειδικού χώρου φυλασσόμενης στάθμευσης ποδηλάτων.

Η μελέτη του κεντρικού άξονα ποδηλατοδρόμων θα εκπονηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσω δύο προγραμμάτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες και θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ κατά τμήματα, νότιο και βόρειο τμήμα.

Με αφορμή αυτή την εξξαγγελία, «Στο Παλιό Φάληρο, Αριστερά» επαναφέρουμε την παλαιότερη πρόταση φορέων της περιοχής για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων και στις δύο όχθες του ρέματος Πυκροδάφνης από τον Υμηττό μέχρι την παραλιακή. Η πρόταση φυσικά δεν μπορεί να νοηθεί με το ρέμα τσιμεντωμένο ή μπαζωμένο, όπως θα το ήθελαν τα γνωστά «συμφέροντα» και οι πολιτικοί τους εκφραστές αλλά μαζί με την διατήρηση του μοναδικού φυσικού πράσινου άξονα που διασχίζει 3 δήμους. Και θα τους κάνουμε την ζωή ποδήλατο μέχρι να πετύχουμε
Σχετικό άρθρο για το ιστορικό των διεκδικήσεων κλικ εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: