Ρατσισμός και γκέτο υποκρισίας

μετανάστεςΕυρωπαίοι Συντηρητικοί-Φιλελέυθεροι , Σοσιαλιστές  και η πλειοψηφία των Ευρωπράσινων, ψήφισαν την λεγόμενη «Οδηγία της Ντροπής» για την μεταναστευτική πολιτική. Στα ελληνικά σύνορα-κουρελού από συμφέροντα και μερικούς διεφθαρμένους φύλακές, ξεκινάει ένα δράμα που καταλήγει στις γειτονιές της Αθήνας ή της Πάτρας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Η ΕΕ, χωρίς εννιαία μεταναστευτική πολιτική που θα της επιτρέψει να απορροφήσει μελλοντικά τους 40εκ ξένους εργάτες που θα απαιτηθούν για την ανάπτυξή της, λόγω του δημογραφικού προβλήματος  και κάτω από την πίεση ακροδεξιών και ρατσιστικών κομάτων, υιοθέτησε την πολιτική «η Ευρώπη φρούριο»
Ας δούμε τι γίνεται λοιπόν εντός των τοιχών του:
Διαβάζουμε την είδηση:

«Επιχείρηση σκούπα για παράνομους μετανάστες και τοξικομανείς ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία για την επομένη των ευρωεκλογών, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα». Η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει να μετατρέψει την πρώην βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο σε «κέντρο υποδοχής» για 2.000 μετανάστες που «χαλάνε» την εικόνα του κέντρου της Αθήνας.

Πρόκειται για σαρωτική επιχείρηση που θα έχει ως στόχο να απομακρύνει όλους τους πρόσφυγες από το τρίγωνο Πλατεία Ομονοίας- Πλατεία Καραϊσκάκη- Πλατεία Θεάτρου. «Στόχος είναι το κέντρο της Αθήνας να ξαναγίνει προσβάσιμο στους πολίτες και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας σε όσους ζουν ή κινούνται σε αυτό», δηλώνουν στην εφημερίδα κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, στην τελική ευθεία μπαίνει και το ζήτημα δημιουργίας ενός στρατοπέδου – γκέτο στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπου η αστυνομία σκοπεύει να μεταφέρει εκατοντάδες παράνομους μετανάστες που μέχρι σήμερα βρίσκουν καταφύγιο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ. ΑΣ. προκύπτει πως στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και των αρμόδιων τμημάτων βρίσκονται περισσότεροι από 1.400 παράνομοι μετανάστες, αριθμός ήδη κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που μπορούν να φιλοξενήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συλληφθέντες, ύστερα από παραμονή 3 μηνών στα κρατητήρια, επιστρέφουν στους δρόμους καθώς παραμένει πολύ μικρός ο αριθμός μεταναστών που απελαύνονται, αναφέρουν τα «Νέα».

Το στρατόπεδο- γκέτο πρόκειται να δημιουργηθεί στην πρώην στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, που παραμένει εγκαταλελειμμένη για περισσότερο από μια δεκαετία. Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στις διαδικασίες με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητά του η έκταση των 100 στρεμμάτων. Στο χώρο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα μπορέσουν να εγκατασταθούν περίπου 2.000 άτομα.

Τον ίδιο χώρο εμφανίζεται να διεκδικεί όμως και το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέες δικαστικές φυλακές. Η πρώην στρατιωτική βάση είχε αρχικά παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να «κρύψει» τοξικομανείς, άστεγους και άλλους ανεπιθύμητους για την Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων. Λόγω αντιδράσεων όμως το σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και οι κατασκευές έμειναν ημιτελείς.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει εξαγγείλει τη μεταφορά των εγκαταστάσεων του ΟΚΑΝΑ από την Πλατεία Θεάτρου, ενώ το πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης για τα άτομα που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο σταθμό θα μεταφερθεί στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γεννηματά. Με αυτή τη μεταφορά, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. υπολογίζουν πως περί τα 500-600 άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών στην περιοχή του κέντρου, θα αναγκαστούν να την εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τα «Νέα», πρόθεση της ΕΛ. ΑΣ. είναι το γκέτο να χαρακτηριστεί «κέντρο υποδοχής», ενώ έγινε ανταλλαγή επισκέψεων και ιδεών με εκπροσώπους της ιταλικής αστυνομίας, καθώς το κέντρο στην ιταλική Λαμπεντούζα θεωρείται πρότυπο. Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζουν πως θα ήθελαν ο χώρος αυτός να φυλάσσεται μόνο εξωτερικά από την Αστυνομία, αλλά την εσωτερική του λειτουργία να την αναλάβει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αττικής.»

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι στις υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων, όπου σήμερα στοιβάζονται οι αναμένοντες «χαρτιά» οικονομικοί μετανάστες για να ταξιδέψουν για δουλειά σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα, ότι δεν υπάρχουν παρεμβατικά φαινόμενα. Όπως όμως και κανείς δεν μπορεί να αποκρύψει την υποκριτική στάση της κοινωνίας μας που θέλει να χρησιμοποιεί την μαύρη εργασία αυτών των ανθρώπων ανεξέλεγκτα, αλλά όταν έρθει η ώρα της πληρωμής των ελάχιστων μεροκάματων των 20€ για το μάζεμα της αγροτικής παραγωγής πχ, να καταγγέλεται ο παράνομος στις Αρχές για να μη πληρωθεί!

Φυσικά, το πρόβλημα έχει πολλές πτυχές, που όλες τους ξεκινάνε από την επίσημη πολιτική των Βρυξελλών και καταλήγουν στην απροθυμία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δουν το πρόβλημα κατάματα:

-Απαιτείται η συνδρομή και της ΕΕ για την φρούριση των συνόρων και τα δύο κόματα έχουν αποτύχει να διεκδικήσουν το αυτονόητο

-Απαιτείται να εφαρμόζεται έστω και αυτός ο νόμος που ισχύει σήμερα, που επιβάλλει την χορήγηση ταξιδιωτικών εγκράφων εντός 3 μηνών για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για δουλειά, αν δεν διαταχθεί η απέλαση τους. Η μη αναγνώριση των δικαιωμάτων των μεταναστών οδηγεί φυσικά και στην μη δυνατότητα τήρησης και των υποχρεώσεών τους.

Και επειδή τα αυτονόητα και ο κοινός νους επισκιάζονται από τα οικονομικά συμφέροντα,  φτάνουμε στα γκέτο αλλά και στα φαινόμενα «αυτοδικίας» μελών της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές της Αθήνας με πρακτικές που ενδεχομένως να γεμίζουν ανατριχίλα τους παλαιότερους αλλά και που προκαλούν τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου, που έζησε πολλές δεκαετίες στηριγμένος στο δράμα και τα εμβάσματα των δικών του μεταναστών.

Τις τελευταίες μέρες, γίνεται προσπάθεια κυρίως από το ΛΑΟΣ, αλλά και με τις αβάντες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, να έρθει ψηλά στην πολιτική επικαιρότητα το θέμα «μετανάστες». Το ΛΑΟΣ φυσικά δεν έχει καταλάβει ότι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουρά δεν πιάνει όσο και να τσιρίζει. Το ΠΑΣΟΚ  «ποντάρει» όμως στα περί ανικανότητας της κυβέρνησης για να προσελκύσει ψηφουλάκια από τον λεγόμενο μεσαίο χώρό, η δε κυβέρνηση του αντεπιτίθεται με μέτρα από άλλες εποχές όπως αυτά που εξαγγέλθηκαν στην είδηση των Νέων, και ο χωρός καλά κρατεί…

Επειδή όμως το θέμα της μετανάστευσης και το δράμα χιλιάδων μεταναστών δεν μπορεί να λυθεί ως αντικείμενο φτηνής προεκλογικής εκμετάλλευσης, καλούμε τους αναγνώστες μας να απομονώσουν κάθε κρυφή ή φανερή προσπάθεια εκδήλωσης ρατσισμού που συντηρείται μέσα στα γκέτο της υποκρισίας των δυνάμεων της συντήρησης και να απαιτήσουν λογικές, ρεαλιστικές και ανθρώπινες λύσεις που θα ανατρέπουν το σκηνικό που έχει στηθεί.

3 Σχόλια

    • Προφανώς διαφωνούμε με το περιεχόμενο του σχολίου που εκτός από καταφανέστατα ρατσιστικό και ξενοφοβικό είναι και παραπλανητικό. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα προχωρήσουμε στην διαγραφή του, μιας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης (αλλά κόσμιας) έκφρασης ακόμα και από ακραίους συντηρητικούς κύκλους που συνηθίζουν να κρύβονται πίσω από το όνομα της Ορθοδοξίας.

  1. Σε γραπτή δήλωση προέβη νωρίτερα σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, για τα πρόσφατα γεγονότα με τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανέφερε: «Αποτελεί αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στο Θεό του».

    «Να Τον τιμά και να Τον λατρεύει σε χώρους που Του πρέπουν, χωρίς προσκόμματα. Το ευρύτερο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι δικαίωμα θεμελιώδες σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία, όπως η ελληνική, και πρέπει να χαίρει πάντα αναγνώρισης και απόλυτου σεβασμού, όπως άλλωστε και το Σύνταγμά μας σαφώς επιτάσσει […] Όμως κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτα καταδικαστέα, γιατί πρωτίστως προσβάλλει βαθύτατα τον ίδιο τον πυρήνα της θρησκείας. Και μετατρέπει πιστούς ανθρώπους σε αθύρματα πάσης φύσεως φονταμενταλιστών και καιροσκόπων, που ουδόλως σέβονται την ελευθερία του προσώπου. Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί άλλωστε βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση».

    Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: