Πράσινη «επιχείρηση σκούπα» για μετανάστες!

μετανάστες3Τη στάση της Νομαρχίας Αθηνών και προσωπικά του νομάρχη Γιάννη Σγουρού σχετικά με τους μετανάστες που ζουν στο παλιό Εφετείο της οδού Σωκράτους καταγγέλλει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό». Η νομαρχία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης απλώς προσπαθούν να μεταφέρουν το πρόβλημα της στέγασης αστέγων μεταναστών σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.

Ο νομάρχης επισκέφθηκε το κτίριο του πρώην Εφετείου και με ανακοίνωσή του ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα χωρίς να προτείνει λύσεις για την κατάσταση των μεταναστών, την ίδια ώρα που ο Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα απέφυγε να τοποθετηθεί στην ουσία του προβλήματος (μη χορήγηση νομιμοποιητικών εγγράφων, ανεπάρκειες της μεταναστευτικής πολιτικής κλπ) μιλώντας γενικά για «λαθρομετανάστες».

Από τη μεριά της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», καταγγέλλεται την ανευθυνότητα ΟΛΩΝ των ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ φορέων και προτείνει:

1. Καμιά αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Εφετείου

2. Μετατροπή του παλιού Εφετείου σε οργανωμένο ξενώνα αστέγων με δαπάνη των Υπουργείων Υγείας και Πρόνοιας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου και της Νομαρχίας.

3. Παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων στους μετανάστες χωρίς χαρτιά – άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.

4. Όχι στις επιχειρήσεις «σκούπα» και «καταιγίδα» του κ. Μαρκογιαννάκη που μεταφέρουν απλά τα προβλήματα στο απέναντι τετράγωνο της πόλης, στη διπλανή γειτονιά της Αθήνας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: