Ολυμπιακά Ακίνητα: Τα θέλουν όλα mall…

ταε κβο ντο

Τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μετατροπής του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου σε εμπορικό κέντρο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το νέο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται σε απόσταση 250 μέτρων από τον προστατευόμενο βυζαντινό ναό της Ομορφοκλησιάς του 12ου αιώνα σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ, δεν αλλοιώνει ούτε προσβάλει το μνημείο.

Αντίθετη άποψη εξέφρασαν οι δήμοι Γαλατσίου και νέας Ιωνίας. Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι τμήμα των υπόγειων και υπαίθριων χώρων στάθμευσης βρίσκεται σε δασική και αναδασωτέα περιοχή. Στο νέο εμπορικό κέντρο θα λειτουργούν 180 καταστήματα.

Εν τω μεταξύ, σε επαγρύπνιση βρίσκονται οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και τα κινήματα του Παλαιού Φαλήρου για την εξέλιξη της υπόθεσης της ιδιωτικοποίησης 164 στρεμμάτων (!) περί το Tae-Kwo-Do, που ενδέχεται να το προορίζουν και αυτό για αντίστοιχες χρήσεις.

Ένα Σχόλιο

  1. Δεν φτάνει που τώρα πληρώνουμε την Ολυμπιάδα,να τα δώσουμε και σε ιδιώτες να κάνουν mall.Τα ολυμπιακά ακίνητα,πρέπει να αξιοποιηθούν,προς όφελος του λαού και της νεολαίας.γλύτώσαμε το mall στον Ελαιώνα,μετά από αγώνες.Μην τα δούμε στο Φάληρο,που ήδη πάσχει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: